A gödi fotóarchívum célja


A Gödi Digitális Fotóarchívum (GDF) egy olyan közösségi fotóarchívum, amely az ezredforduló előtti Göddel és annak egykori lakóival ismerteti meg az idelátogatót. Az oldal fő célja az értékmegőrzés, továbbá, hogy a több ezer archív fotón keresztül az érdeklődők betekintést nyerhessenek egy régen volt Göd mindennapjaiba.

Nem titkolt cél a leendő unokákban lakozó lokálpatriotizmus felébresztése és annak erősítése sem. Az alapítók fontosnak tartják, hogy ezzel az oldallal eljussanak azon fiatalokhoz, akik az analóg fényképekhez már nem jutnak hozzá, vagy nem érzik sajátjuknak azokat, ellenben az Internet világában otthonosan mozogva eljuthatnak erre az oldalra és megismerkedhetnek lakóhelyük múltjának egy-egy elfeledett pillanatával.

Amennyiben Önnek is vannak régi fényképei vagy negatívjai - amelyeket értékesnek tart és megosztana a nagyközönséggel Alsógöd, Felsőgöd vagy Göd-Újtelep (Bócsa) vonatkozásában -, örömmel vállalkozunk ezek feldolgozására és bemutatására.

A fotókat az 1900-as évek elejétől 1999-ig - Göd várossá válásáig – gyűjtjük. A megjelenő képeket végül a szerkesztőség válogatja ki.

Ezzel kapcsolatban elérhet minket az info@godifotok.hu címen vagy a Facebookon található oldalunkon; www.facebook.com/godregen

Nagyon köszönjük minden adományozónak a fényképes felajánlását!